Zona informationala

Va stam la dispozitie cu cele mai noi informatii despre produsele din domeniul nostru

Promotii > Linoleumul, din nou la moda

Promotii

Linoleumul, din nou la moda

Cand spui linoleum, te gandesti la podelele anoste ale bucatariilor de acum 20 de ani. Tocmai de aceea, este un tip de pardoseala neglijat de catre romani. Neglijat pe nedrept, am putea spune, caci linoleumul are o multime de avantaje, incepand cu pretul redus si terminand cu intretinerea usoara.

Insa este important sa cunoastem diferenta dintre linoleumul adevarat si pardoselile din PVC. Acestea din urma sunt sintetice, facute din substante petrochimice clorinate. Culorile sunt imprimate la suprafata si ca orice plastic, PVC-ul se topeste in contact cu focul. Linoleumul adevarat nu se topeste, iar modelele merg pana in profunzimea materialului. Linoleumul este facut din produse naturale – ulei de in, faina de lemn, rasini, pluta – amestecate in anumite proportii si aplicate pe un strat de iuta. Am putea spune ca este o pardoseala organica, numai buna pentru cei care doresc sa protejeze mediul. Evident, pretului linoleumului este mai mare decat cel al pardoselilor din PVC, insa merita efortul financiar.

In primul rand, datorita durabilitatii in timp. Linoleumul se uzeaza foarte greu
si nu pastreaza urma diverselor obiecte grele aplicate pe el. Si, chiar daca stratul superior se uzeaza, modelul si culorile raman aceleasi de-a lungul anilor. Probabil ai vazut case vechi
in care linoleumul, odata spalat, arata ca nou. Nici nu e demirare. Poate tine chiar si zeci de ani daca nu este supus unor conditii dificile.

In al doilea rand, linoleumul este foarte usor de intretinut. Ajunge sa il speli cu un mop si ai o podea perfect curata. Daca parchetul trebuie raschetat si lacuit periodic, linoleumul nu-ti va da atatea batai de cap. Este posibil sa necesite cate o noua lipire din cand in cand, insa aceasta este simplu de realizat si nu necesita un buget mare.

Foarte usoara este si montarea pardoselilor de linoleum. O poti face chiar tu, daca ai la dispozitie un lipici special. Singura conditie este ca suprafata pe care lipesti linoleumul sa fie perfect dreapta. Este un tip de material care se muleaza foarte bine pe suprafete si orice denivelare va iesi la iveala. In plus, este la fel de usor de indepartat, deci oricand te plictisesti de podeaua ta, o poti schimba, folosind alte culori si imprimeuri.

Avantajele linoleumului nu se opresc insa aici. Fata de gresie este un material cald, dar rezista la fel de bine la umezeala. Exista noi modele care ofera izolare fonica si care sunt tratate cu substante antibacteriene, ceea ce le face excelente pentru camerele \\\"murdare\\\", baia si bucataria. Pentru baie sau camera copiilor, exista si modele de linoleum cu proprietati antiderapante.

Dar linoleumul se poate folsi in orice camera. Noile modele sunt la fel de colorate si atragatoare ca si pardoselile din PVC sau gresia. In living, poti face combinatii de culori si imprimeuri, in dormitor ai o suprafata calda pe care sa calci, iar in hol ai o pardoseala usor de curatat, chiar si atunci cand ploua sau e noroi afara.

Linoleumul se vinde in fasii late, ca si mocheta, in fasii inguste, dar si in palci, ca gresia. Placile sunt cel mai usor de lipit si iti permit sa creezi diferite
combinatii, in functie de design-ul camerei. Ca si mocheta, linoleumul poate fi pentru trafic redus, mediu sau intens si este bine sa alegi varianta potrivita pentru ca pardoseala ta sa dureze mai mult.

Desi momentan este o \\\"cenusareasa\\\" a pardoselilor, linoleumul va reveni, incet incet, la moda, si in Romania
, mai ales ca in alte tari se gaseste deja in marea majoritate a caselor. Avantajele pe care le are nu pot fi trecute cu vederea, in special daca ne gandim la pretul final, mai mic decat cel al altor tipuri de pardoseli.

img

Ehipa EuroProfis.ro

Publicat la 26 Septembrie 2009

 


Informatiile si materialele prezentate au caracter informativ si nu creaza obligatii contractuale. Producatorii mentionati isi rezerva dreptul de a modifica aceste caracteristici fara o notificare prealabila. Pentru informatii exacte asupra acestor aspecte, precum si pentru disponibilitatea unui anumit produs, va rugam contactati un reprezentat vanzari.

TAGS: informatii, materiale, constructii, din nou la moda,

Afisari: 5215 vizualizari

Proiecte derulate

ARTICOLE SI INFORMATII UTILE

ULTIMELE NOUTATI

Informatii Utile > Pardoselile si tapetul ieftin din PVC, o amenintare reala pentru sanatate

Pardoselile si tapetul ieftin din PVC, o amenintare reala pentru sanatate

Nu intotdeauna ceea ce e scump e si bun. Este bine sa va interesati in mod particular despre produsul pe care urmeaza s-al achizitionati. Inainte de a va dec ... Mai departe...

Ehipa EuroProfis.ro

Ehipa EuroProfis.ro

postat la 16 Octombrie 2013

Informatii Utile > Un britanic inventat intamplator linoleumul

Un britanic inventat intamplator linoleumul

Devenit in decursul timpului unul dintre cele mai folosite materiale de acoperire pentru pardoseli, linoleumul a fost inventat intamplator (ca atatea si ata ... Mai departe...

Ehipa EuroProfis.ro

Ehipa EuroProfis.ro

postat la 02 August 2013

Promotii > Vreau sa devin PARTENER Europrofis Romania

Vreau sa devin PARTENER Europrofis Romania

Buna ziua! Rezervati-va cateva minute si cu rabdare cititi pana la capat. V-ati gandit vreodata sa demarati o afacere ? Sa fiti >pe cont propriu< cum se ... Mai departe...

Ehipa EuroProfis.ro

Ehipa EuroProfis.ro

postat la 23 Iulie 2013

Informatii Utile > Despre Montajul Covorului PVC

Despre Montajul Covorului PVC

Covorul PVC este unul dintre tipurile de pardoseala sensibila la montare. Sapa pe care se monteaza covorul PVC trebuie sa fie perfect plana pentru a evita deter ... Mai departe...

Ehipa EuroProfis.ro

Ehipa EuroProfis.ro

postat la 12 Februarie 2013